Ключ до легкої та пишної паски криється у виборі правильних дріжджів. Цей інгредієнт безпосередньо впливає на те, наскільки добре підніметься тісто, його текстуру і загальний успіх випічки.
Для великодніх пасок пресовані (свіжі) дріжджі вважаються найкращим варіантом. Вони мають сильну розпушувальну здатність і допомагають створити еластичну структуру тіста, гарантуючи, що спечена паска буде м'якою, повітряною і ніжно волокнистою - відмінні ознаки ідеального великоднього частування.

Під час купівлі дріжджів вкрай важливо перевірити термін придатності на упаковці. Високоякісні свіжі дріжджі повинні мати м'який, злегка солодкуватий аромат - не надто різкий або алкогольний - і мають бути рівномірно забарвлені у світло-сіро-бежевий тон.
Будь-який сильний запах або зміна кольору можуть бути ознакою псування і зниження ефективності дріжджів, що ставить під загрозу вашу випічку.
Так, зробивши продуманий вибір дріжджів, ви закладете основу для по-справжньому святкової та смачної паски.
Встигніть за 7 днів: кому терміново потрібно у ТЦК, щоб не отримати штраф до 25 500 гривень
Великдень - не фінал, а початок: як правильно провести Світлу Седмицю у 2025 році
Рис у духовці: просте диво з звичайних інгредієнтів, рецепт
Зростання пенсій, обвал цін на ліки, масова мобілізація, заборона на риболовлю та лікарняні: квітень багато змінить
Нагадаємо, дефіцит яєць перед Великоднем та різке зростання цін: чого чекати на головне християнське свято
Раніше «hyser» повідомляв, ніжна і соковита буженина на Великдень: рецепт смачного м'яса, яке крутіше за шашлик
Як повідомляв «hyser», богослужіння на Великдень: українці отримали важливе попередження