Юрій Дученко, перший віце-президент Всеукраїнської асоціації пекарів, попередив про можливе зростання цін на хліб на 10–20% до кінця першого кварталу 2025 року.

В інтерв'ю виданню «Супільне» Дученко виклав основні причини цього очікуваного підвищення цін.

Причини зростання, на думку експерта, такі:

Ціни на борошно та інші ключові інгредієнти продовжують зростати.

Зростання вартості пакувальних матеріалів та транспортування робить свій внесок у загальні витрати.

Також виробники стикаються зі зростанням витрат, пов'язаних із заробітною платою.

Популярні новини зараз

Секрет дачників розкритий: звичайні пляшки прогрівають землю у теплиці на два тижні раніше

Це число тихо псує вам життя: перевірте свій знак Зодіаку, доки не пізно

"Холостяк 2025" усіх обдурив? Тарас Цимбалюк раптово возз'єднався з колишньою

Ваша дитина зловила Миколая на гарячому? Ось як не зруйнувати свято та зберегти диво на 6 грудня

Показати ще

Крім цього, варто враховувати різке зростання вартості енергії у грудні чинив суттєвий фінансовий тиск на пекарів.

Хліб, супермаркет, фото: hyser.com.ua

Юрій Дученко також озвучив термін зміни цін. На його думку, початкове зростання може статися до кінця січня. Проте очікується, що до кінця березня загальне зростання становитиме 10–20%.

Незважаючи на ці проблеми, інтенсивна конкуренція у хлібопекарській галузі може допомогти стримати зростання цін, не даючи зросту перевищити прогнозований діапазон.

Очікуване коригування цін відбиває боротьбу хлібопекарської галузі, що триває, за врівноваження зростаючих виробничих витрат з конкурентним тиском. Покупцям рекомендується підготуватися до помітних змін цін на хліб протягом найближчих місяців.

Читайте також:

Хапайте мішки і швидше запасайтеся: ключовий у кожному будинку продукт стане "недоступним"

Українцям безкоштовно роздадуть продуктові набори: як отримати допомогу на всю родину

120 гривень за 200 грам: від нових ціна на олію та молочні продукти очі полізуть з орбіт