Юрій Дученко, перший віце-президент Всеукраїнської асоціації пекарів, попередив про можливе зростання цін на хліб на 10–20% до кінця першого кварталу 2025 року.
В інтерв'ю виданню «Супільне» Дученко виклав основні причини цього очікуваного підвищення цін.
Причини зростання, на думку експерта, такі:
Ціни на борошно та інші ключові інгредієнти продовжують зростати.
Зростання вартості пакувальних матеріалів та транспортування робить свій внесок у загальні витрати.
Також виробники стикаються зі зростанням витрат, пов'язаних із заробітною платою.
Опалювальний сезон скасовується: погода завтра та наприкінці січня вразить - рання весна відправить зиму на пенсію
Українці за кордоном: нову хвилю чоловіків привезуть з Польші до ЗСУ вже в лютому
Таємниці ліній долоні: що вони розкажуть про ваше майбутнє та характер
Ціни на дизель зростають: що чекає водіїв та заправки у 2025 році
Крім цього, варто враховувати різке зростання вартості енергії у грудні чинив суттєвий фінансовий тиск на пекарів.
Юрій Дученко також озвучив термін зміни цін. На його думку, початкове зростання може статися до кінця січня. Проте очікується, що до кінця березня загальне зростання становитиме 10–20%.
Незважаючи на ці проблеми, інтенсивна конкуренція у хлібопекарській галузі може допомогти стримати зростання цін, не даючи зросту перевищити прогнозований діапазон.
Очікуване коригування цін відбиває боротьбу хлібопекарської галузі, що триває, за врівноваження зростаючих виробничих витрат з конкурентним тиском. Покупцям рекомендується підготуватися до помітних змін цін на хліб протягом найближчих місяців.
Читайте також:
Хапайте мішки і швидше запасайтеся: ключовий у кожному будинку продукт стане "недоступним"
Українцям безкоштовно роздадуть продуктові набори: як отримати допомогу на всю родину
120 гривень за 200 грам: від нових ціна на олію та молочні продукти очі полізуть з орбіт